fbpx Skip to content

Poštovani,

Kao renomiranog proizvođača maceriranih bijelih vina, čast nam je pozvati vas na sudjelovanje na Amber Wine Festival-u 2022., koji se odvija pod pokroviteljstvom Grada Trsta.

Amber Wine Festival održat će se 21. i 22. listopada 2022. u dvorcu San Giusto, u povijesnim prostorijama Bottega del Vino te Bastione Lalio i Fiorito, koje nam je za potrebe Festivala dodijelio Grad Trst.

 Cilj Festivala je organizirati prezentaciju i degustaciju Amber vina koja će pozicionirati grad Trst kao svoju prijestolnicu.

 Ovo, prvo izdanje Amber Wine Festivala, predstavlja početak Manifestacije čiji cilj je postati referentna točka za macerirana bijela vina na međunarodnoj razini.

Manifestacija se fokusira na vina proizvedena u našem kraju i okolnim područjima. Želimo promovirati vinare i vina podrijetlom s ovih prostora te ih približiti što većoj publici poznavatelja vina, entuzijasta i operatera, povećavajući imidž i vrijednost njihovog brenda.

Posebnost Amber Wine Festivala je BESPLATNO sudjelovanje na poziv samo najautoritativnijih vinara koji dosljedno poštuju prirodnu proizvodnju maceriranih bijelih vina.

Daljnji novitet je otkup vina od svakog proizvođača u vrijednosti od 100 eura, za koji očekujemo iste uvjete rezervirane za veletrgovce ili ugostitelje.

Početak je to važne manifestacije koja ima za cilj učiniti Trst prijestolnicom Amber vina i njihove izvrsnosti te postati jedna od najautoritativnijih i najprepoznatljivijih manifestacija u našem gradu, uz TriestEspresso i Olio Capitale.

Otvorenje za javnost bit će u poslijepodnevnim satima nakon svečanosti. O točnim terminima svečanog otvaranja Festivala obavijestit ćemo vas naknadno, ovisno o raspoloživosti općinskih vlasti i drugih pokrovitelja. 

Pozivamo vas da što prije ispunite prijavnicu na web stranici PRIJAVA AMBER WINE FESTIVAL-a, najkasnije do 20. rujna sa popisom vina s kojima ćete se predstaviti na Festivalu.

Nakon događaja aktivirat ćemo web trgovinu posvećenu isključivo vinima predstavljenim na Amber Wine Festivalu, za koje ćemo zajedno definirati odgovarajuće uvjete i formalnosti.

 •  Organizator festivala – Forevents – će kupiti i platiti vina prije Festivala. Taj čin obvezuje vinara na sudjelovanje na Festivalu.
 • Molimo vas da nas unaprijed obavijestite o količini te koja vina ćemo dobiti za gore predloženi otkup (100€)
 • Kupljena vina morate dostaviti izravno na Festival.
 • Vina koja organizator kupi od Vinara nisu namijenjena degustaciji na festivalu već arhivu organizatora
 • Vaš račun za otkup vina ide na:

  ASSOCIAZIONE CULTURALE FOREVENTS
  LOCALITA’ S BARBARA 1/A
  34015 MUGGIA (TS)
  C. F. e P. IVA: 01378040321

 • Pozivamo vas da nam e-poštom pošaljete kvalitetne fotografije svojih vina uz kratki opis kako bismo ih mogli objaviti na stranicama Festivala i svim našim društvenim kanalima.

 

Osim entuzijasta i zaljubljenika u ovaj stil vina, tijekom Festivala očekujemo veliki broj posjetitelja različitih profila: trgovaca, ugostitelja, predstavnika medija.

 Kušaonice su prostrane, adekvatno klimatizirane i osvijetljene. Svaki vinar imat će udoban izložbeni prostor opremljen stolicama.

 Za sva pojašnjenja stojimo na raspolaganju na e-mail adresi i putem telefona:
+39 351 533 8703
 

Slijedit će detaljnije informacije.

Očekujemo vaš ljubazan odgovor što je prije moguće.

 Vidimo se u Trstu!