fbpx Skip to content

Spoštovani!

Kot uglednega pridelovalca naravnih maceriranih belih vin vas vabimo, da se predstavite na mednarodni degustaciji Amber Wine Festival v Trstu.

Gre za krstno izvedbo festivala, ki je namenjen postati najuglednejše mednarodno srečanje posvečeno omenjenim vinom

Festival bo 21. in 22. oktobra 2022 na gradu Sv. Justa – Castello di San Giusto, v zgodovinskih prostorih Bottega del Vino, Bastione Lalio in Fiorito.

Tržaška občina kot pokrovitelj izjemoma daje na razpolago grad, saj želi s tem podpreti  lansiranje najuglednejše mednarodne predstavitve naravnih maceriranih belih vin in njihovih pridelovalcev iz domače regije ter okoliških področij. Cilj je njihova promocija, približati jih širšemu občinstvu poznavalcev, ljubiteljev in vinskih operaterjev ter s tem dvigniti njihov ugled in vrednost. 

Predstavitev na Amber Wine Festivalu je brezplačna, zato smo k temu povabili  zgolj najbolj ugledne pridelovalce, ki dosledno in neoporečno spoštujejo naravno pridelavo belih vin s postopkom podaljšane maceracije. Poleg tega želimo od vsakega vinarja odkupiti vina v vrednosti 100€, za kar pričakujemo korektne pogoje z enakimi veleprodajnimi cenami, ki jih nudite prodajalcem ali gostincem.

Gre za pomeben začetek uspešnega projekta, katerega mesto Trst želi postati častna prestolnica in ga skupaj s prireditvama Olio Capitale in Triestespresso uvrstiti med najbolj mednarodno obiskane dogodke v mestu.

Po slavnostnem odprtju bo degustacija potekala v popoldanskih urah. Točne urnike vam, skladno vam bomo sporoòili v kratkem.

Od vas pričakujemo, da najkasneje do petka, 20. septembra, izpolnite prijavnico na spletni povezavi AMBER WINE FESTIVAL PRIJAVA in vpišete vina, ki jih boste predstavili na Festivalu.

 

 • Organizator bo vina odkupili pred Festivalom, kar velja kot obveza vinarja do organizatorja in pokroviteljskih ustanov za njegovo sodelovanje na Festivalu,
 • Odkupljena vina bomo plačali vnaprej in jih prevzeli na dan Festivala. Pred tem nam sporočite katera vina nam boste dostavili in njihovo količino,
 • Kupljena vina niso namenjena za degustacijo na festivalu, ampak za arhivo in uporabo organizatorja,
 • Račun za odkup vaših vin gre na:

  ASSOCIAZIONE CULTURALE FOREVENTS
  LOCALITA’ S BARBARA 1/A
  34015 MUGGIA (TS)
  C. F. e P. IVA: 01378040321

Na dvodnevno degustacijo pričakujemo visoko število obiskovalcev širšega strokovnega, poslovnega in potrošniškega profila ter uglednih medijskih predstavnikov.

Degustacijski ambienti so prostorni, ustrezno klimatizirani in osvetljeni, vsak vinar razpolaga z udobnim  mestom, opremljenim s stolom. Iz degustacijskih prostorov je izhod na zunanje terase na samem obzidju gradu s prekrasnim pogledom na celotno mesto.

Poleg vin bodo gostom na voljo prigrizki lokalnih gurmanskih izdelkov.

Za morebitna pojasnila smo vam na voljo preko e-maila in na telefonu:­
+39 351 533 8703

Prijazen pozdrav in nasvidenje v Trstu!